Följande bilder är fria att användas, om ni uppger fotografens namn:
Torbjörn Klasson.
Klicka på bilderna för att förstora bilderna.
   

 
Catherine Jeppsson  1,7 MB     Catherine Jeppsson      1,7 MB  
 

Shirley Valentine är en monolog som är skriven av den engelska dramatikern Willy Russel som skrivit ett flertal olika pjäser som: "Blodsbröder", "Timmarna med Rita" för att nämna några andra välkända pjäser som har spelats världen över och även filmatiserats.

Shirley Valentine handlar om en kvinna i 40-års åldern som har upptäckt att hon har tappat bort sig själv. Med båda sina barn utflugna och en man som förväntar sig att markservicen skall fungera som den alltid har gjort.
Var tog den unga självständiga kvinna vägen, som hon en gång var?
Men en dag så blir hon erbjuden att få åka till Grekland med sin väninna Jane, något som får lavinen att starta.
Denna inbjudan får Shirley att våga ta det språng som hon inte har vågat ta tidigare i sitt liv.
Denna fantastiska roliga komedi som spelas av Catherine Jeppsson, en skådespelerska med mångårig erfarenhet från scenens tiljor på Helsingborgs och Stockholms stadsteatrar, Örebro länsteater och Bohusläns teater, för att nämna några.
THEATRON är en fristående teatergrupp som är från Ängelholm och har verkat i huvudsakligen i Skåne sedan 1990.

 

Följande bilder är fria att användas, om ni uppger fotografens namn:
Paul Ström
Klicka på bilderna för att förstora bilderna.
   

 

Vem är rädd för Virginia Wolf?

 Är en modern klassiker av den amerikanske dramatikern Edward Albee.

En pjäs som hade sin urpremiär på Broadway 1962, och blev en stor publiksuccé och Edward Albees genombrott som dramatiker.                             En pjäs som upprörde det dåtida Amerika och som nekades Pulitzer priset på grund av att den inte skildrade ett USA på ett sätt som överensstämde med verkligheten enligt dess jury.                Denna pjäs har sedan dess spelats världen över på ett flertal scener och gjort succé, varhelst den har visats.

Nu har den fria teatergruppen THEATRON satt upp denna pjäs i Torbjörn Klassons regi, med Fredrik Dolk och Catherine Jeppsson i de ledande rollerna som George och Martha. Som Nick och Honey ser vi Johan Svensson och Hanna Svensson.                   Fredrik Dolk är förmodligen känd för de flesta genom sin medverkan i ett flertal filmer och teateruppsättningar. Vi har senast kunnat se honom i serien "Labyrint", som nyligen gått på TV4. Men även på ett flertal uppsättningar på Fredriksdal, samt tillsammans med Tomas Pettersson galna upptåg.                                 Catherine Jeppsson är känd för att flertal publikgrupper i Skåne, genom sin bejublade insats som "Shirley Valentine", men även i ett flertal roller på Helsingborgs Stadsteater, samt i filmerna; "Hata Göteborg" och "Fjorton suger".                  Hanna Svensson har nyligen gjort succé i "Hitlers barndom" med Öresundsteatern samt hennes egen teatergrupp "Fortuna" som spelat pjäsen " En lördag som allt går fel".                                   Johan Svensson har varit aktiv i deras sommarteater som spelat "Leka med elden" samt "Betydelsen av att vara Mr Ernest". Båda dessa unga aktörer har genomgått sin utbildning på fridhems folkhögskolas teaterlinje.                    Torbjörn Klasson är THEATRON:s grundare och verksamhetsledare. Han har satt upp ett flertal pjäser i THEATRON:s regi, nu senast "Shirley Valentine"

 

Tillbaka till Startsidan

 

 

© Torbjörn Klasson
Senast uppdaterad  2008-01-15

E-postadress: t.klasson@theatron.se